NO device

Mar 21, 2014 at 3:04 PM
i start wp power tools and i can;t find any devices what can i do ?
Mar 27, 2014 at 7:01 PM
Is the phone showing a connection (charging indicator on the battery icon)?
Do the standard tools (Windows Phone Developer Registration, Application Deployment, or just Visual Studio) see the phone?
Do you see the phone in Windows Explorer, or in the Windows Phone app (I'm assuming you have WP8)?
Is the phone listed in Device Manager? If so, are the drivers working?

If the phone shows a connection but nothing on the computer sees it, you're using a charge-only USB cable. Get a real (data-supporting) USB cable and use that instead.
Otherwise, it's probably a software issue on one end or the other. You can always try just disconnecting+reconnecting the phone, rebooting the phone, and/or rebooting the PC. Any of those could help.
Apr 15, 2014 at 11:28 AM
Edited Apr 15, 2014 at 11:29 AM
yes developer registration finds the phone!Every thing works perfectly except the power tools!
Apr 17, 2014 at 11:42 AM
i am having the same problem my computer recognizes the phone and so as the dev tools but power tools doesn't detect anything not even the emulators i have VS 2013 and WP 8.1
Apr 20, 2014 at 10:01 AM
isn't there any one that give some support please i really need the tools
Apr 26, 2014 at 4:47 PM
Edited Jul 10, 2014 at 4:43 PM
Everyone who has issue like this check this build

Possible reasone
Oct 28, 2014 at 4:32 PM
Prophet wrote:
Everyone who has issue like this check this build

Possible reasone
have same problem...

tried link from your post and get message: this app cannot be started....

i have Windows 8.1 Pro x64 with all updates and WP SDK 8.1 with Update 3
Dec 27, 2014 at 9:02 AM
Edited Dec 27, 2014 at 9:03 AM
I fixed this!

I removed folder "11" in C:\Users\Nickname\AppData\Local\Microsoft\Phone Tools\CoreCon and it works! (Make backup before deleting).

If no, remove folders "10" and "12" as well.